Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Parcul Natural Sierra Nevada

Parcul Natural Sierra Nevada
Parcul se întinde pe o suprafaţă de 86.208 ha şi include 44 oraşe din provinciile Granada şi Almeria. Cota cea mai înaltă este vârful Mulhacen cu 3.481 m, fiind şi piscul cel mai înalt din Peninsulă. Parcul este considerat zonă naţională de vânătoare din anul 1996 şi rezervaţie naturală a Biosferei (UNESCO). În zonă se găsesc peste 65 de specii locale. Regiunea numită Las Alpujarras este situată în sudul munţilor Sierra Nevada. Este prielnică plimbărilor în aer liber, călăritului,mersului pe bicicletă sau cu maşina 4x4. Accesul spre Granada se face pe şoseaua ce duce către staţiunea de ski din Sierra Nevada şi ajunge pînă la vârful Veleta. O altă şosea descende către Capileira.

Cursuri de schi şi escaladăriCursuri de schi şi escaladări
Cursurile de schi din Sierra Nevada au fost concepute de către specialişti europeni şi americani şi garantează doritorilor de a practica schiatul o bună ucenicie. Cu un total de 61 de kilometri de piste (39 piste, între care 6 piste cu dificultate specială) Sierra Nevada oferă vizitatorilor o bogată gamă de activităţi. Pantele prezintă o denivelare verticală de 1300 metri şi zone pentru diferite categorii de schiori. Sierra Nevada a fost ales sediu pentru Campionatul Mondial de Schi Alpin, celebrat în februarie 1996. Acest eveniment a adus munţilor un renume internaţional ce atrage tot mai mult schiorii de pretutindeni.

Totodată s-a mărit capacitatea de transport a turiştilor la 31.965 pe oră prin înlocuirea telecabinei din Montebajo cu una nouă. Există 19 cabine, 2 benzi, 12 telecabine şi 5 linii de teleschi. Dintre acestea 4 facilitează accesul direct la zona de schiat, benzile Al-Andalus şi Borreguiles şi telecabinele Genil şi Jara.

Urcuşurile sunt permise publicului de la 09:00 la 16:30 zilnic, dar orarul poate fi schimbat când există alterări meteorologice. Pe timpul nopţii se permite accesul vinerea şi sâmbăta pentru a schia noaptea la lumină artificială.

Pentru mai multe informaţii despre orarul pentru vizite, intrări, etc, daţi clic aici

AlpujarrasAlpujarras
Zona satelor muntoase cunoscută sub numele de Las Alpujarras este situată în partea sudică a Sierrei Nevada. Este un peisaj minunat cu povârnişuri şi văi de o frumuseţe uluitoare, cu defileuri ce descresc către Marea Mediterană. La Alpujarra, nume popular acordat zonei, este cunoscută în toată Spania datorită unui mini ecosistem unic. Plaiurile sale sunt irigate constant datorită topirii zăpezilor de sus, formându - se astfel oaze de vegetaţie situate la altitudini superioare în contrast cu terenurile aride de la poalele munţilor. Este un teren ideal pentru a face căţărări. E bine ca doritorii să vină echipaţi cu provizii, sac de dormit călduros (altitudinea medie este de 1200 m deasupra nivelului mării).

Între provinciile Granada şi Almeria, La Alpujarra este acoperită de sate minunate: satele din el Barranco del Poqueira – Capileira, Pampaneira şi Bubión sunt cele mai vizitate de turişti. În continuare menţionăm oraşele şi satele cele mai imporante din La Alpujarra din Granada, situate la 50 km de oraş şi la 35 km de coastă: Lanjarón, Orgiva, Portugos, La tahá, Pitres, Capilerilla, Atalbéitar, Ferreirola, Mecinas, Busquístar, Trevélez, Ugíjar, Juviles, Bérchules, Cádiar, Mecina-Bombarón, Yegen, Valor, Torvizcón.

Pentru mai multe informaţii despre cazare, clic aici

 

revenire sus

următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaniolă în Spania
    Învaţă limba spaniolă în Spania  


Harta Granada
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria oraşului Granada | Informaţii utile | Harta Granada | Meteo | Transportul in Granada | Monumente Granada | Muzee Granada

Viaţa de noapte în Granada | Provincia Granada | Restaurante