Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Granada Spain, Alhambra of Granada

Granada a fost colonizată de către triburile native din epoca preistorică, fiind cunoscută sub numele de Ilbyr.

Când romanii au colonizat sudul Spaniei au construit pe acest loc propiul oraş şi l-au numit Illibris. Numele de Granada a fost dat de către arabi în secolul al VIII-lea când au invadat Peninsula. Granada a fost ultimul oraş arab căzut sub ocupaţia creştină în anul 1492, sub domnia reginei Isabel de Castilla şi a soţului său, Fernando de Aragón.

Alhambra GranadaGranada este considerată una dintre perlele Spaniei, oraşul spaniol cel mai vizitat de turiştii din lumea întreagă. Fosta capitală maură a Andalusiei oferă vizitatorului aminitirile cele mai importante din acea epocă istorică a Spaniei: minunatul şi unicul Palat Alhambra, cunoscut în lumea întreagă.Pentru a putea vizita Alhambra trebuie să rezervaţi bilete din timp; pentru aceasta sunaţi la numerele  00 34 915 37 91 78 (din străinătate) şi la 902 22 44 60 (din Spania). Biletele se pot cumpăra via www.ticketmaster.es sau în orice punct de vânzare spaniol din banca BBVA.

Jardines del GeneralifeCel care a aşezat pentru prima dată Granada pe o hartă turistică a fost Washington Irving prin intermediul poveştilor sale romantice despre Alhambra (1832). În zilele noastre acest palat din basme situat pe culmile munţilor atrage 2 milioane de vizitatori în fiecare an, convertindu-se în monumentul cel mai vizitat din Spania. Nu poţi rezista farmecului acestui loc nostalgic ce te poartă cu gândul la epoca maură a Spaniei. Dar Granada ne oferă şi alte minunăţii deci te sfătuim să te rătăceşti pe aleile pline de viaţă ale oraşului sau să pătrunzi în atmosfera vibrantă de noapte sau să deguşti delicioasele „tapas”.

Albaicin GranadaGranada a fost modelată de colinele sale muntoase unde s-au înălţat cartiere precum Albaicín şi Alambra cu căi şerpuite şi înguste, cu frumoase colţuri şi alei de iazmin parfumat. Partea nouă a oraşului este situată în partea netedă şi este străjuită de două bulevarde mari: Gran Vía de Colón şi  Aleea de los Regilor Catolici.

Cuevas del SacromonteSfătuim călătorul să colinde prin frumoasele grădini, pe străduţele înguste pline de flori, să se oprească într-una din tavernele tipice ale locului pentru a degusta renumitul jambon din "Trevélez" şi un pahar de vin de-al casei şi pentru a respira secole de istorie. De asemenea merită să vizionaţi faimoasele spectacole de flamenco ce au loc pe colinele Mănăstiri Sacromonte şi să vizitaţi grotele de pe munte unde mai trăiesc călugării ce prelucrează ceramică artizanală. O altă atracţie a Granadei sunt serbările populare ale oraşului ce se bazează atât pe tradiţii arabe cât şi pe cele creştine.

Granada, Sierra Nevada, Granada España

Dar să nu uităm de oferta turistică de iarnă a Granadei, pentru diverse sporturi de sezon. Oraşul este situat la picioarele munţilor Sierra Nevada. Piscul cel mai înalt,"Mulhacén" atinge 3478 metri. Pe de altă parte Granada este aproape şi de Marea Mediterană, deci un alt motiv de a vizita acest minunat oraş.

Cu ceva la fel de minunat ca și Alhambra, Spania are cea mai importantă minune arhitecturala si unul dintre cei doisprezece finalisti pentru New 7 Wonders, care a facut ca selectia de oferte hoteliere sa fie una dintre cele mai bune in mod traditional si la un nivel international din Granada. Aici este o selectie a celor mai bune hoteluri din Granada.


revenire sus


următorul  

Responsabilităţi: Am încercat ca toate informaţiile prezentate în această pagină web să fie cît mai exacte posibile, dar este prezentată în acest format şi nu ne responsabilizăm de informaţii incomplete sau pierderi de informaţii.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaniolă în Spania
    Învaţă limba spaniolă în Spania  


Harta Granada
 vezi mărit  

 

 

Introducere | Istoria oraşului Granada | Informaţii utile | Harta Granada | Meteo | Transportul in Granada | Monumente Granada | Muzee Granada

Viaţa de noapte în Granada | Provincia Granada | Restaurante