Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Sierra Nevada Természeti Park

Sierra Nevada Természeti Park
A park 86,208 területű és 44 várost foglal magában Granada és Almería megyékből. Mulhacén a legmagasabb csúcsa 3481 m, egyben a félsziget legmagasabbja is. A területet 1966 óta Nemzeti Vadászterületté és az UNESCO által Bioszférává nyílvánították. Több mint 65 honos növény él itt. Alpujarra régiója a hegység déli lejtőin húzódik. Kirándulhatunk itt lábon, kerékpáron, lóháton vagy 4 –kerék meghajtással. Granadából elérhetjük a Sierra Nevada sí  menedék felé vezető útról, mely egészen a Veleta csúcsig tart. Egy mocskos ösvény vezet Capileira felé az Alpujarreña-ban.

Sí kurzusok és felvonókSí kurzusok és felvonók
A sierra nevadai sípályákat európai és amerikai specialisták tervezték, garantálva a síelők teljes biztonságát. 61 km hosszú 39 pályáján és 6 versenypályáján ,Sierra Nevada széles választékát kínálja a tevékenységeknek. 1300 méteres függőleges esésével és havas területeivel alkalmas kezdőknek és haladóknak.1996 februárjában  itt rendezték a Világi Alpok Síbajnokságot. A Montebajo sífelvonó kiépítése óránként 31965 utas szállítását teszi lehetővé, egészében 19 ilyen liftről van szó: 2 gondola, 12 felvonó (4 leszerelhető) és 5 sílift.Ezek közül is négy közvetlen hozzáféréssel a sí területekhez, Al-Andalus és Borreguiles gondolák, és Genil és Jara síliftek. A felvonók napi nyitvatartása 9:00-16:30-ig, időjárástól függően. Péntek és szombat este is működnek a kivilágított pályákhoz.

Információk nyitva tartásról, jegyekről, stb. klikkelj ide

La alpujarraLa Alpujarra
A regió kis hegyi falvakból áll, Las Alpujarras néven ismert a Sierra Nevada deli lejtőin, mély völgyek és hasadékok tagolják le egészen a Mediterrán tengerig. Egyes számban Az Alpujarra úgy ismert Spanyolország szerte, mint mini-ökölógia.Teraszos földjeit a hegységből leolvadó vizek öntözik, buja zöldje drasztikus ellentéte a hegység lábainál elterülő alacsony dombokétól. Ez tökéletes kiránduló hely kalandos utazók számára, sátorra és kényelmes hálózsákra szükség van- az átlag magasság itt 4000 láb tengerszint felett.

Az Alpujarra, Granada része csakúgy mint Alméria, tele van csodás falvakkal. Barranco del Poqueira -Capileira, Pampaneira és Bubión valószínűleg a legismertebbek és látogatottabbak. Ezek csak a legnevezetesebbek a granadai Alpujarra vidékéről, mely majdnem 50 km-re terül el Granada városától és 35 km-re a partszakasztól. A legjelentősbb városai még Lanjaron, Orgiva, Portugos, La tahá, Pitres, Capilerilla, Atalbéitar, Ferreirola, Mecinas, busquístar, Trevélez, Ugíjar, Juviles, Bérchules, Cádiar, Mecina-Bombarón, Yegen, Valor, Torvizcón.

Információk nyitva tartásról, jegyekről, stb. klikkelj ide

 

Ugrás a lap tetejére

Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanish Courses in Spain
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Granada Maps
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Granada történelme | Hasznos információk | Granada térképe | Időjárás | Közlekedés és szállás | Spanyol iskola Malagán

Granadai műemlékek | Granadai múzeumok | Éjszakai élet Granadában | Granada megye | Éttermek