Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Granada Spain, Alhambra of Granada

A történelem előtti időkben Granadában őslakos törzsek telepedtek le, Ilbyr néven ismerjük őket.

Mikor a rómaiak gyarmatosították Dél- Spanyolországot, és felépítették itt saját városukat, azt Illibris-nek nevezték el. Az arabok , a 8. században megrohanták a félszigetet, tőlük származik a város mai elnevezése, Granada. Ez az utolsó muszlim város, mely 1492-ben a katolikusok kezére került, Kasztíliai Izabella királynő és férje, Aragóniai Fredinánd vezetésével.

Alhambra GranadaGranada Spanyolország egyik gyöngyszeme, az ide látogató vendégek fő úti célja, így a leglátogatottabb helyek közé tartozik. A Mór Andalúzia sokáig virágzó fővárosát számos olyan épület és műemlék díszíti, mely a spanyol történelem ezen időszakában épült, közülük is a világhírű “Alhambra”-val a lista elején. Az Alhambra látogatásához már előre lefoglalt jegyekről érdemes gondoskodni; telefonhívással 00 34 915 37 91 78 Magyarországról vagy 902 22 44 60 Spanyolországból; jegyeket elővételben a következő címen www.ticketmaster.es vagy bármelyik spanyol BBVA bankfiókból beszerezhetünk.

Generalife kertek AlhambraWashington Irving romantikus regénye, Az alhambrai mesék (1832) vezette fel a várost először az idegenforgalmi térképre, és a kedvelt dombtetőn díszelgő palotaeggyüttes ma már évente több mint 2 millió látogatót vonz, ezáltal azt spanyolország leglátogatottabb műemlékévé téve. Valóban nehéz ennek a mór uralom alkonyából ránk maradt örökségnek ellenálni, annak csábító nyitott belső udvaraival, ízléses stukkódíszeivel és az álomszerű Generalife kertekkel. De ez a forgalmas egyetemi város jelentősen többet nyújt, mintsem csak egy látogatás az Alhambrába. Szóval mindenképpen érdemes felfedezni annak lüktető éjszakai életét, hangulatos utcácskáit és elsőosztályú “Tapas” bárjait.

Albaicin GranadaGranada városát dombok tagolják, melyeken a régi városnegyed, az Albaicín és az Alhambra felépült, meredek lankák, szűk sikátorok, gyönyörű völgyek és hasadékok alkotják a lélegzetelállító panorámát.Az újvárost, mely síkságra épült, átszeli a Gran Vía de Colón út és a Reyes Católicos utca, valamint a katedrális körüli forgalmas utcák.

Sacromonte barlangok Granada SpanyolországSétáljon végig gyönyörű kerteken, sármos, szűk, virágokkal teli utcákon, pihenjen meg a jellegzetes helyi tavernák egyikében, ahol megkóstolja a híres “Trevélez” sonkát és a helyi borokat. Élje át több évszázad történelmét magakörül! Cigányok “Flamenco”-t énekelve szórakoztatják majd, és ne hagyja ki a “Cuevas”- barlangokba- való látogatást sem, melyek a hegyek közötti Sacromonte kolostornál találhatóak; oda, ahol mind a mai napig élnek és csodálatos kézimunkákat alkotnak a helyi cigányok. Granada város közkedvelt fesztiválja, természetesen mór és keresztény hagyományok útján, a legvonzóbb esemény.

Granada, Sierra Nevada, Granada, Spanyolország

A város a “Sierra Nevada” lábainál terül el, Spanyolország legmagasabb hegyláncolata előtt, mely számos lehetőséget kínál a téli sportok kedvelőinek. A legmagasabb csúcsa, “Mulhacén” 3487 méteres magasságba emelkedik. Másrészről pedig nincsen messze a Földközi – tengertől, így Granada egy nagyszerű hely bármelyik évszakról is legyen szó.


Ugrás a lap tetejére


Kapcsolat Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanish Courses in Spain
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Granada Maps
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Granada történelme | Hasznos információk | Granada térképe | Időjárás | Közlekedés és szállás | Spanyol iskola Malagán

Granadai műemlékek | Granadai múzeumok | Éjszakai élet Granadában | Granada megye | Éttermek