Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Elbridge1916-ban régészeti kutatások fényt derítettek rá, hogy Granada már a paleolitikus idők óta lakott terület.A paleolitikus, mezolitikus és neolitikus korokból ránk maradt bizonyítékokat az Archeológiai Múzeum tárolja. Kr.e. 1000-rel főníciai kereskedők - inkább a partok mentén telepedtek le - kis kolóniákat alakítottak ki Granadában. Amikor a karthágóiak meghódították a partszakaszt ( Kr.e. 550.) és elkezdték a kereskedelem fölötti irányítást a térségben, ők is Granadát népesítették be ( ekkor Eldbridge néven ismerték).

Granada nem játszott fontos szerepet a Római Birodalom idején és mikor a birodalom az 5.sz.-ban hanyatlani kezdett, a Vízigótok átvették a város irányítását.

A Vízigótok idején a város területét és lakosságát tekintve növekedni kezdett. A kerszténység növekedésnek indult a lakosság körében és Granadát először használták, mint fontos katonai támaszpontot. Ebben az időszakban a zsidók egy kis közössége telepedett le Granada egyik részében, melyet al-Yahud-nak hívtak – ez nagyon hasonlít a város mai elnevezésére

The Visigoth period - Granada

A Vízigótok uralma alig 200 évig tartott. A hanyatlás akkor kezdődött, mikor 711-ben mór katonák átlépték Afrika felől a határt Tarik ibn Ziyad parancsnoksága alatt. Miután a spanyolokat az ország különböző régióiban legyőzték, több ezer mór árasztotta el Spanyolországot.Arab királyok kormányoztak Granadában több évszázadon át, a várost a XIV. században tetőpontjára emelve. A mórok uralma egyidejűleg hozta magával a tudományok, a kultúra és a kereskedelem fölvirágzását. Ők nagymértékben fejlesztették a mezőgazdaság és az öntözés rendszerét, melyek közül néhány a mai napig látható. Meghonosították a narancs, a citrom, a mandula, a rizs, a cukornád termesztését és a papírt Spanyolországban. A mórok által tanúsított vallásos tolerancia megengedte a zsidók, keresztények és mohamedánok egy közösségben való együttélését. Ők építették a IX. században az Alcazaba erődöt az Alhambra hegyén és az Alhambra palotaeggyüttest a VX. században. V. Ferdinánd, spanyol királyhoz való hűségük által előnyös függetlenséget élveztek.

Alhambra Granada

Ezen hűségük óvta őket sok éven át, miközben a spanyol armada az ország összes többi részén befolyást nyert. Egészen 1942.január 2.-áig birtokolták Granadát, mígnem azt Ferdinánd és Izabella - mint legutolsó muszlim királyságot – bevették.

Granada UniversityAz első években miután a keresztények győzelmet arattak Granada fölött, a muszlimok a városban lakhattak és hagyományaik tisztelete megmaradt. Ez teljesen csak 1499-ben változott meg, mikor Cisneros püspök elrendelte, hogy az összes a városban élő mohamedán megkeresztelkedjék. Később az egész muszlim társadalmat keményen megadóztatták és megtíltották, hogy arab ruhákat hordjanak vagy használják anyanyelvüket.1568-ban a hatalmas nyomás eredménye felkelés lett, melyet levertek és a lázadókat kitíltották a városból…. A Granadai Egyetemet, mely fontos a város későbbi történelmében, 1531-ben alapította V. Károly.

El Salón Square A 19. században elkezdtek érdeklődni a város átalakításáért, még be nem épített területekből angol és francia befolyás hatására megtervezett parkokat, tereket és ketreket építettek. A Salón, a Bomba és más terek is eredményei ennek a folyamatnak, habár ezek építése Granada fontos, ősi tervrajzának rombolásához vezetett. Ez látható a Gran Vía esetében, melynek építéséért feláldozták a Mezqita Mayor, ősi negyedét.

Camino de RondaA 20. század alatt a város folyamatosan terjeszkedett dél felé. Spekulatív, ízléstelen várostervezés hibáztatható a két párhuzamos sávban kialakított hatalmas háztömbökért, például a Camino de Ronda és a Pedro Antonio de Alarcón útak mentén. Távol állt ez Granada hagyományos városi tervrajzától, és ezek a tömbök hamarosan benépesedtek új lakókkal.Így, ebben az unalmas elrendezésben, megszülettek a diákszállások.

Modern Granada

Ma Granada, amellett hogy turisztikai látványosság, egyben egy modern város is, nemzetközi rendezvényeknek és ünnepségeknek otthont adva, mint a Nemzetközi Zene és Táncfesztivál minden évben ( június végén).


Ugrás a lap tetejére


Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spanish Courses in Spain
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Granada Maps
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Granada történelme | Hasznos információk | Granada térképe | Időjárás | Közlekedés és szállás | Spanyol iskola Malagán

Granadai műemlékek | Granadai múzeumok | Éjszakai élet Granadában | Granada megye | Éttermek