Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Click for Granada, Spain ForecastDe zeer afwisselende geografie binnen de provincie Granada zorgt voor grote klimatologische verschillen in het gebied.

In Granada heerst een landklimaat. De gemiddelde jaartemperatuur in het gebied is 14,8 º C (6 º C in januari en rond de 25ºC in augustus).

In de maanden juli en augustus kan men er voortdurend in hemdsmouwen rondlopen. De rest van het jaar is een warme trui voor s ’avonds onmisbaar. In de maanden november tot april is voldoende warme kleding zelfs een absolute noodzaak.

El tiempo en GranadaVan juni tot september schijnt de zon bijna dagelijks en het regent er bijna nooit. De maanden juli en augustus zijn nog warmer. Dan kan de dagtemperatuur oplopen tot 30 º C, terwijl de nachttemperatuur kan dalen tot gemiddeld 8 º C.  Voor overdag heeft u dan zomerse kleding nodig, voor de frisse avonden een vest of trui.

In de winter is er een afwisseling van zonnige dagen met meer bewolkte en koelere dagen. Na zonsondergang koelt het aanmerkelijk af. De eerste regendagen dienen zich aan in september of begin oktober en duren zelden langer dan een dag of twee. In de winter kunnen de temperaturen overdag oplopen tot 20 º C, terwijl het 's nachts kan afkoelen tot onder nul. Een trui of vest voor overdag en een warme jas voor de koude nachten is aan te raden, evenals een kamer met verwarming.

Granada heeft te kampen met spaarzame regenval (474 liter per jaar). Het regent voornamelijk in de periode oktober tot maart. In de zomer valt er bijna geen regen.


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants