Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Parque natural de Sierra Nevada

Nationaal Park Sierra Nevada
Het Nationaal Park Sierra Nevada strekt zich uit over een oppervlakte van 86.208 hectare. Het gebied omvat 44 steden en valt zowel onder de provincie Granada als de provincie Almería. De hoogste top van het gebergte is die van de Mulhacén, tevens de hoogste berg op het Iberisch schiereiland. Het park is in 1996 door de Spaanse regering uitgeroepen tot nationaal jachtterrein. Daarnaast is het gebied door zijn unieke ecosysteem door UNESCO aangewezen als "Biosfeerreservaat".  Er komen hier meer dan 65 verschillende soorten inheemse planten voor. De regio Las Alpujarras bevindt zich aan de zuidflank van de Sierra Nevada. Het park valt op velerlei manieren te ontdekken. U kunt er wandeltochten maken, paardrijden, mountainbiken of een jeepsafari ondernemen. Las Alpujarras is vanuit Granada te bereiken via de toegangsweg naar het skistation van de Sierra Nevada. Die weg loopt tot aan de Pico Veleta. Er gaat verder een onverharde weg naar beneden tot aan het plaatsje Capileira.

Cursos de esquí y remontesSkilessen en skiliften
De skicursussen in het skigebied van de Sierra Nevada zijn opgezet door Europese en Amerikaanse professionals. U krijgt dus gegarandeerd goed les. De Sierra Nevada beschikt over 61 km skigebied verdeeld over 39 pistes, plus 6 sensationele pistes met een hoge moeilijkheidsgraad. Met een hoogteverschil van 1.300 meter beschikt het gebied over pistes op elk niveau en is daarmee geschikt voor alle soorten skiërs, van beginners tot gevorderden. In 1996 werd in de Sierra Nevada het wereldkampioenschap alpineskiën gehouden. Dit gaf de regio internationale bekendheid en betekende een flinke impuls voor het skitoerisme.

Met een nieuwe stoeltjeslift ter vervanging van de Montebajo-lift is de totale vervoerscapaciteit verhoogd tot 31.965 skiërs per uur. Dit wordt mogelijk gemaakt door in totaal 22 skicabines: 2 gondelliften, 12 stoeltjesliften (waarvan 4 demontabel) en 5 skiliften. Vier daarvan bieden direct toegang tot het skigebied: de gondelliften Al-Andalus en Borreguiles en de stoeltjesliften Genil en Jara.

De skiliften zijn dagelijks voor het publiek geopend van 9.00 - 16.30 uur. De dienstregeling is echter mede afhankelijk van de weersomstandigheden. De liften zijn op vrijdag en zaterdag ook 's avonds open. Dan kunt u nachtelijk skiën bij kunstlicht.

Voor meer informatie over openingstijden, entreebewijzen enz., klik hier.

Las alpujarrasLas Alpujarras
Las Alpujarras is een bergachtig gebied in het zuidelijke deel van de Sierra Nevada. Het gebied loopt door tot aan de Middellandse Zee. Het landschap bestaat uit steile bergen, prachtige valleien, snelstromende beekjes en diepe kloven. Het gebied wordt ook wel Alpujarra genoemd (in enkelvoud) en staat bekend om zijn unieke ecosysteem. Langs de bergwanden liggen terrasvormige akkers die worden bevloeid door gesmolten sneeuw afkomstig van de hoger gelegen delen van de berg. Zo ontstaat op grote hoogte een weelderige vegetatie die in sterk contrast staat met de droogte aan de voet van de berg. Voor de avontuurlijk ingestelde toerist is dit een perfect klimterrein. Neem wel altijd een tent mee en een warme slaapzak - op deze hoogte (1200 m. boven zeeniveau) kan het 's nachts behoorlijk afkoelen.

In de regio Alpujarra, gelegen tussen de provincies Granada en Almería, zijn veel mooie dorpen te vinden. De grootste toeristische trekpleisters zijn de dorpen langs het ravijn van Poqueira (Capileira, Pampaneira en Bubión). Het gedeelte van Alpujarra dat onder de provincie Granada valt, ligt op 50 km afstand van de stad Granada en op 35 km van de kust. De belangrijkste stadjes in het gebied zijn: Lanjarón, Orgiva, Portugos, La tahá, Pitres, Capilerilla, Atalbéitar, Ferreirola, Mecinas, busquístar, Trevélez, Ugíjar, Juviles, Bérchules, Cádiar, Mecina-Bombarón, Yegen, Valor en Torvizcón.

Voor informatie over overnachtingsmogelijkheden klik hier

 

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants