Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Granada 10

Na een warme zonnige dag, als het s ’avonds afkoelt, gaan de mensen uit Granada de straat weer op. Granada heeft een bruisend nachtleven, met name buiten de vakantieperiode.

De beste uitgaansgelegenheden bevinden zich in de Calle Pedro Antonio de Alarcón. Het grootste gedeelte van het nachtleven vindt plaats op straat en op de terrassen, maar er is ook een groot aanbod aan bars en discotheken.

Pedro Antonio de Alarcón

Pedro Antonio de Alarcón
In dit nieuwere gedeelte van de stad, tussen de straten Pedro Antonio de Alarcón en Martinez de la Rosa, ontmoet u allerlei soorten mensen en geniet u van een leuk avondje uit in een van de vele uitgaansgelegenheden.

Plaza Nueva y Calle ElviraPlaza Nueva y Calle Elvira
Dit gebied trekt een wat ouder publiek. U vindt er een grote verscheidenheid aan tapasbars en restaurants. De calle Elvira staat bekend om zijn vele Moorse theehuizen. U kunt hier werken aan het op peil houden van uw energielevel. Een prima keuze is het theehuis Alfaguara. Dit theehuis schenkt allerlei soorten thee, van traditionele- tot kruidenthee. Verder hebben ze er exotische gebakjes, verse vruchtensappen en vruchtenshakes. Speciaal aan te bevelen is de Pakistaanse thee of de Granada-shake (bestaande uit hazelnoot, honing, kaneel en yoghurt).

Omgeving Alhambra
Wij raden u aan de avond te beginnen in een van de vele bars in de buurt van het Alhambra. Zeker in de zomermaanden is het de ideale plek om de nacht te beginnen. Aan de voet van het Alhambra, in de Paseo de los Tristes, vindt u een grote verscheidenheid aan tapasbars.

Het Albaicín
In dit voor de stad zo typerende gedeelte vindt u vele, ook onder de lokale bevolking populaire bars. Voor de hongerige onder ons zijn hier diverse tapas te verkrijgen. De bekendste tapas zijn caracoles (slakken) en pescadito frito (gebakken visjes), voor de dorst is er bier, wijn of fris.

Campo del Príncipe
Het Campo del Príncipe is een betoverend mooi plein aan de zuidelijke voet van het Alhambra. U vindt hier een groot aantal restaurants met buitenterrassen. In de zomermaanden is dit een immens populaire plek.

Las Cuevas del SacromonteDe grotten van Sacromonte
Hier, in de grotten van de zigeuners uit Sacromonte kan men de Zambra ontdekken. Het woord Zambra komt van het Arabisch Samra en betekent “spontane dans- en muziekfeesten die in de vroege ochtenduurtjes plaatsvinden”. De zigeuners hebben deze traditie nieuw leven ingeblazen met als doel de toerist te vermaken.

Een aanrader is restaurant Casa Juanillo. Dit restaurant wordt als het beste restaurant van de Sacromonte beschouwd. Deze bewering valt moeilijk te weerleggen, het is immers het enige restaurant in de omgeving. Naast het eten en de prettige sfeer, is het panoramische uitzicht het meest kenmerkende van dit restaurant. Hier kan men tijdens het eten genieten van een prachtig uitzicht op het Alhambra, de Generalife, de Silla del Moro ( zetel van de Moor) en al het andere schoons dat de Vallei van Sacromonte te bieden heeft.

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants