Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Alhambra en Generalife
Calle Real

Openingstijden: zomerperiode (1/4 - 31/10) dagelijks open van 8.30 - 20.00 uur.
Winterperiode (1/11 - 31/3) dagelijks open van 8.30 - 18.00 uur.

Alhambra & Generalife

Het Alhambra werd in 1238 gebouwd als fort en residentie van de Moorse overheersers.

De naam Alhambra stamt uit het Arabisch en betekent "rode of vermiljoenkleurige burcht”. De torens en muren van het Alhambra, die verspreid liggen over de heuvel La Sabica, geven in het maanlicht een zilverachtige glans af. In de zon lijkt de tint echter bijna goudkleurig.  Er is ook een meer poëtische verklaring voor de naam Alhambra. Volgens experts in de Moorse geschiedenis werd er toortslicht gebruikt tijdens de nachtelijke bouwwerkzaamheden. Vanuit de verte zag dat eruit als een rode gloed. Het Alhambra werd oorspronkelijk gebouwd voor militaire doeleinden. Het had in de praktijk echter zowel functie als fort (alcazaba), paleis (alcázar) als kleine stad (medina). Deze drievoudige functie verklaart het feit waarom dit monument zoveel verschillende kenmerken heeft.

Het hoofddoel van de architecten van het Alhambra was om zoveel mogelijke decoraties toe te passen, ongeacht de grootte van de ruimtes. Het kon ze nooit teveel zijn. Uit decoratief oogpunt werd veel gebruik gemaakt van valse bogen. De wanden werden bedekt met uitbundig keramiek en stucwerk, de plafonds voorzien van prachtig versierde houten constructies.

Het paleis de Generalife werd in de veertiende eeuw gebouwd naast het Alhambra-complex en was bedoeld als residentie voor de sultans van de dynastie der Nasriden. Het paleis is een waar staaltje van Moors vakmanschap, met name op het gebied van tuinarchitectuur en beeldhouwkunst. De naam “Generalife” stamt af van het Arabische Yannat-al Arif wat "tuin van de architect" of "meest hoogstaande tuin" betekent.

Deze droomvilla was waarschijnlijk het zomerverblijf van de sultans. Het was een plek bedoeld voor rust en ontspanning. Een plek waar de sultan en zijn familie zich terug kon trekken van het hectische leven in het paleis. Net als de huidige bewoners van Andalusië zochten de Moren ook in die tijd bescherming tegen de verzengende hitte op schaduwrijke plekken als patio's en verduisterde kamers.
Voor meer informatie over openingstijden, entreebewijzen enz., klik op de volgende link

De Kathedraal
Gran Vía 5
Openingstijden: ma-za van 10.30 - 19.00. Tussen 13.30 -16.00 gesloten. Zondags open van 16.00-19.00 uur.

Cathedral Granada

Het was in 1503, vlak na de herovering van Granada op de Moren, dat het katholieke koningspaar Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië opdracht gaf voor de bouw van de kathedraal. De kathedraal werd ontworpen door de architect San Juan Evangelista en bevat zowel kenmerken uit de renaissance als uit de gotiek. In 1521 werd het katholieke koningspaar begraven in de speciaal daarvoor gebouwde Capilla Real, de Koninklijke Grafkapel.
De kathedraal heeft vijf beuken en wordt beschouwd als de belangrijkste renaissancistische kathedraal van Spanje. Hoewel de belangrijkste bouwperiode plaatsvond in de overgangsperiode tussen gotiek en renaissance, vertoont de kathedraal ook elementen uit de barok. Vermeldenswaard zijn de hoofdkapel, de zijkapellen en het beeldhouwwerk op de barokke façade. De Capilla Real (De Koninklijke Kapel) werd gebouwd tussen 1505 en 1521 onder het bewind van Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië. De noordelijke gevel werd later geïntegreerd in de kathedraal.

Capilla Real
Oficios 3.
Openingstijden: zomerperiode (1/4 - 1/10) ma-za geopend van 10.30 - 19.00 uur. Tussen 13.00 - 16.00 uur gesloten. Zondags open van 11.00-19.00 uur, gesloten tussen 13.00 - 16.00 uur. 
Winterperiode (1/11 - 31/3) ma-za geopend van 10.30 - 18.30 uur. Tussen 13.00 en 15.30 uur gesloten. Zondags geopend van 11.00 - 18.30 uur. Tussen 13.00 en 15.30 uur gesloten.

Royal Chapel Granada

De Capilla Real ligt aan de noordzijde van de kathedraal en werd in dezelfde periode gebouwd als de kathedraal.
Het ontwerp voor de koninklijke kapel stamt uit 1504. De werkelijke bouw vond plaats tussen 1505 en 1521 onder leiding van bouwmeester Enrique Egas. Het katholieke koningspaar Ferdinand van Aragon en Isabella van Castilië wilde graag in de Capilla Real worden begraven.  Beide echtelieden stierven echter al voordat de kapel kon worden voltooid en moesten daarom tijdelijk worden ondergebracht in het klooster van San Francisco in het Alhambra. Hun stoffelijke resten zijn later alsnog naar de kapel overgebracht en werden begraven naast die van hun dochter Johanna de Waanzinnige en haar man Filips de Schone. Het was eigenlijk de bedoeling dat alle Spaanse koningen hier zouden worden begraven. Die positie werd echter al snel ingenomen door het klooster van El Escorial, gelegen in de nabijheid van Madrid. De praalgraven in de Capilla Real zijn vervaardigd in brons door de Italiaanse beeldhouwer Domenico Fancelli.

El Bañuelo (Moors badhuis)
Carrera del Darro 31.
Openingstijden: di-za van 10.00 - 14.00 uur.

El Bañuelo is een Moors badhuis uit de elfde eeuw en één van de oudst overgebleven Moorse badhuizen in heel Spanje.

El Corral del Carbón (Het kolenhuis)
Mariana Pineda, 12
Openingstijden: ma-vr. van 9.00 - 19.00 uur. Zondags van 10.00 - 14.00 uur. 

El Corral del Carbon - Granada

In de Moorse tijd deed het Corral del Carbón dienst als hotel annex opslagplaats voor handelaars die Granada aandeden. Vandaag de dag is hier een toeristeninformatiebureau gehuisvest.

Monasterio de La Cartuja (Het Cartuja-klooster)
Monasterio de la Cartuja 
Openingstijden: zomerperiode (1/4 - 31/10) ma-za van 10.30 - 20.00 uur. Tussen 13.00 en 16.00 uur gesloten.
Winterperiode (1/11 - 31/3) dagelijks van 10.00 - 18.30 uur. Tussen 13.00 en 15.30 gesloten.

Monastery of Cartuje - Granada

Al in het jaar 1515 werd gestart met de bouw van dit klooster. De oorspronkelijke opzet was een sober gebouw, gebaseerd op de middeleeuwse soberheid van de kartuizer orde. De bouw liep echter drie eeuwen vertraging op en het eindresultaat was verre van sober. Het interieur van de kerk, sacrarium en sacristie is prachtig en overdadig gedecoreerd met werken van kunstenaars als Pedro Anastasio Bocanegra en Juan Sanchez Cotan. Maar u vindt er ook prachtig houten inlegwerk, een ambacht met een eeuwenoude traditie in Granada die teruggaat op de Moorse tijd.

Monasterio de San Jerómino (Klooster van Hiëronymus)
Rector López Argüeta, 9
Openingstijden: zomerperiode (1/4 - 31/10) ma-za van 10.00 - 19.30 uur. Tussen 13.30 - 16.00 uur gesloten. Zondags van 11.00-19.30 uur, gesloten tussen 13.30 - 16.00 uur.
Winterperiode (1/11 - 31/3) ma-za van 10.30 - 18.30. Tussen 13.30 en 15.00 gesloten. Zondags van 11.00 - 18.30. Tussen 13.30 en 15.00 gesloten.

Monastery of San Jeronimo


De orde van de Hiëronymieten (een onderdeel van de Augustijnen) had een streepje voor bij het katholieke koningspaar Isabella en Ferdinand. Vóór de herovering van Granada hadden ze al een klooster laten bouwen in het nabijgelegen Santa Fe. De werkzaamheden aan het klooster van San Jerónimo zijn begonnen in 1504. Het klooster heeft twee clausuren die beiden zijn gegroepeerd om een tuin met fonteinen en sinaasappelbomen. Het klooster dankt een groot deel van zijn rijkdom aan het feit dat de weduwe van de heldhaftige Spaanse generaal Gonzalo Fernández de Córdoba (1453-1515), beter bekend als El Gran Capitán (de Grote Kapitein) voor deze plek koos als laatste rustplaats voor haarzelf en haar echtgenoot. De aangrenzende kerk heeft een prachtig koor en altaar. Beiden zijn vervaardigd door Granada's grootste kunstenaars uit de zestiende en zeventiende eeuw.

Palacio de la Madraza (Het Madraza-paleis)
Oficios, 14
Openingstijden: ma-vr van 8.00 uur tot 22.00 uur.

Palacio Madraza

Dit paleis werd gebouwd in 1349 door de Moorse koning Yusuf I en gebruikt als universiteit. Het gebouw is nog steeds in gebruik door de Universiteit van Granada, maar van het origineel is alleen de kapel overgebleven.

Barrio del Albaicín (de wijk Albaicín)

Albacin District

El Albaicín is de oude Moorse wijk van Granada. Deze wijk is een van de meest fascinerende plekjes van Granada. U vindt hier een mix van Moorse en christelijke architectuur. De wijk El Albaicín ligt op een heuvel tegenover het Alhambra. Vanuit de rozentuin van het Alhambra en vanuit het paleis van de Generalife heeft u er prachtig zicht op. De sultans van de Zirid-dynastie hielden hier hof in de 11e eeuw. Van die periode rest niet veel meer dan enkele brokstukken van de oude verdedigingsmuur die vroeger rond de wijk liep. Ook staan er nog een paar toegangspoorten, zoals de Arco de las Pesas (Poort van de Gewichten) die uitkwam op de vroegere marktplaats, de Puerta de Elvira en de Puerta de Monaita.

Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants