Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Tráfico en Granada

Het verkeer in Granada is erg druk en de chauffeurs over het algemeen roekeloos.

Het is daarom aan te raden gebruik te maken van de bus. Het bussysteem is gemakkelijk en de frequentie waarmee de bussen rijden hoog.

Vliegen
Granada Airport ligt 18 km buiten het centrum van de stad. Om vanuit de luchthaven naar het centrum te reizen, kunt u kiezen voor de bus (kosten 3 euro per rit). Een taxirit kost u rond de  20 euro. De tijden waarop de bus vertrekt vanaf het vliegveld zijn 9:00, 12:45, 13:40, 17:20, 18:15 en 19:45 uur. De bus stopt bij de volgende haltes: La Caleta, Gran Vía, Fuente de las Batallas en het Palacio de Congresos (congresgebouw). 

Op de luchthaven van Granada landen veel internationale vluchten. Ryan Air vliegt op Granada Airport vanuit Londen, Stanstead en Ryanair vanuit Liverpool en Monarch vanuit vliegveld Londen Gatwick.

Informatie over vluchten: Tel: (+34) 95 824 52 37
De balie van Iberia op Granada Airport: Tel. (+34) 958 245 237

Estación de autobuses de GranadaBus
Het busstation van Granada ligt 3 km ten noordwesten van het stadscentrum. Het is te vinden aan de Carretera de Jaén, in het verlengde van de Avenida de Madrid. Met uitzondering van de bestemmingen naar Fuente Vaqueros, Viznar en het skistation in de Sierra Nevada, vertrekken alle buslijnen vanuit deze plek. Het huren van een kluisje kost 2 euro en er is een grote cafetaria. Het busbedrijf Alsina Graells verzorgt acht keer per dag busreizen naar Las Alpujarras en naar Cordoba. Bussen met bestemming Sevilla gaan negen keer per dag; naar Malaga vertrekt veertien keer per dag een bus. Ook naar Jaen, Baeza, Ubeda, Cazorla, Almeria, Almuñecar en Nerja vertrekken meerdere bussen per dag.

Meer informatie over dienstregelingen, tarieven en bestemmingen: www.alsinagraells.es

Vervoersbedrijf

Telefoon

Bestemming

Alsina Graells Sur

958-185010
958 185480 

Alsina Graells is het grootste vervoersbedrijf in de regio en brengt u naar de meeste bestemmingen in Andalusië.

Buslijndienst Granada-Madrid

958-25 13 50

Almuñécar, Motril, Granada, Madrid.

Bacoma

958-28 42 51
958 15 75 57

958 150556

Alicante, Barcelona, Castellón, Tarragona, Valencia, Elche, Denia, Gandía

Internationale buslijndiensten/Autogranadina

958 171886

Marokko, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Italië, Portugal, Algarve, Lissabon, Fatima, Porto.

Autocares Bonal

958 465022

Sierra Nevada

Buslijndienst Granada-Madrid

958 202905

Madrid

Estación de Trenes de GranadaTrein
Het treinstation van Granada ligt één km ten westen van het centrum, aan de Avenida de la Constitución. Het huren van een kluisje kost 5 euro per etmaal. Er gaan dagelijks drie treinen naar Antequera, Sevilla en Almeria. Naar Madrid kunt u met de Talgo-trein. U kunt kiezen voor de nachttrein of de trein van 15.40 uur. Verder rijden er dagelijks treinen naar Valencia en Barcelona.

Autoverhuur
Een auto huren in Granada is redelijk duur. Reken op een weektarief vanaf 220 euro (dit is inclusief verzekeringskosten).


Terug naar boven

Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants