Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Granada Spain, Alhambra of Granada

In de prehistorie werd het gebied rond Granada bewoond door het volk van de Ilbyr.

Toen de Romeinen Zuid-Spanje inlijfden, stichtten ze in het gebied een nieuwe stad met de naam Illibris. In de achtste eeuw werd Spanje binnengevallen door de Moren. Die gaven de stad haar huidige naam: Granada. Granada was het laatste Moorse bolwerk dat in handen viel van de christenen. Dat gebeurde in 1492 onder bevel van het koningspaar Isabella van Castilië en Ferdinand van Aragon.

Alhambra GranadaGranada behoort tot de parels van Spanje en is de meest bezochte stad van het Iberisch Schiereiland. Er komen hier toeristen uit de hele wereld. Granada was lange tijd hoofdstad van het Moorse rijk. De stad, en met name het wereldberoemde Alhambra staan symbool voor een belangrijke periode uit de Spaanse geschiedenis. Als u het Alhambra wilt bezoeken, dient u de kaarten van tevoren telefonisch te bestellen. Het telefoonnummer vanuit het buitenland is: 0034/915.37.91.78, vanuit Spanje: 902.22.44.60. Kaarten zijn ook te bestellen via de website www.ticketmaster.es of via een van de filialen van de Spaanse bank BBVA.

Jardines del GeneralifeDe Amerikaanse schrijver Washington Irving zette Granada voor het eerst op de kaart met zijn boek Tales of the Alhambra uit 1832. Het prachtige Moorse paleis krijgt tegenwoordig meer dan twee miljoen bezoekers per jaar en is daarmee tevens het meest bezochte monument van Spanje. Het is dan ook haast onmogelijk niet verleid te worden door deze prachtige herinnering aan vergane tijden. Een blik op de mysterieuze binnenplaatsen, de delicate ornamenten en de betoverende tuinen van het Generalife brengen de bezoeker terug naar de hoogtijdagen van de Moorse overheersing. De stad Granada heeft echter meer te bieden, zoals een bruisend nachtleven, sfeervolle straatjes en eersteklas tapas.

Albaicin GranadaGranada wordt omringd door bergen. Tegen de hellingen ligt het oude gedeelte  van de stad, met wijken als het Albaicín en het Alhambra. U vindt er steile smalle straatjes geurend naar jasmijn, idyllische plekjes en de prachtigste uitzichten. Het levendige centrum van Granada is te vinden in de laagvlakte, in het gebied rondom de kathedraal tussen de Gran Vía de Colón en de Calle Reyes Católicos.

Cuevas del SacromonteAdem de geschiedenis in van deze bijzondere stad, maak een wandeling langs de prachtige tuinen en de charmante smalle straatjes vol bloemen en proef een stukje van de beroemdeTrevelez-ham in een van de plaatselijke tapasbars. Wat u ook niet mag missen is een bezoek aan een van de spectaculaire flamenco-shows in de heuvels nabij de abdij van Sacramonte. Hier bevinden zich ook de beroemde grotten van Sacramonte.De grotten worden nog steeds bewoond door kunstenaars die er zelfgemaakte ambachtelijke producten verkopen. Ook de festivals van Granada zijn een aanrader. Met hun combinatie van Moorse en christelijke tradities behoren ze tot de meest populaire festivals van Spanje.

Granada, Sierra Nevada, Granada España

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada. Dit hoogste gebergte van Spanje beschikt over een ruim aanbod aan wintersportactiviteiten. De hoogste bergtop, die van de Mulhacén, is maar liefst 3478 meter hoog. Ook de nabijheid van de Middellandse Zee geeft nog een extra reden om deze indrukwekkende stad een keer te bezoeken.


Terug naar boven


Volgende  

Disclaimer: We proberen om de informatie op deze website zo nauwkeurig mogelijk te hebben, we accepteren geen verantwoordelijkheid voor verlies, letsel of ongemak door iemand als gevolg van deze informatie.

granadatourist.com es un sitio web propiedad a empresa española Spanish & Internship Consultant S.L. Calle Miguel Bueno Lara, 8, 6-3. info@sevillatourist.com, que está inscrita en el registro oficial de empresas de Málaga (Registro Mercantil) con el siguiente Cif y números de registro (Cif B92896588, Tomo 4437, Libro 3346, Folio 40).


 
Spaans leren in Spanje
    Spaans leren in Spanje  


Map van Granada
 vergroten  

 

Inleiding | Geschiedenis van Granada | Nuttige informatie | Kaarten van Granada | Het weer in Granada | Openbaar Vervoer | Monumenten in Granada

Musea in Granada | Nachtleven van Granada | De provincie Granada | Restaurants