Granada Tourist Guide Guía turística de Granada Guida informazioni Granada Granadai vendég kalauz Ghid turistic granadatourist.com Туристическая информация о Гранаде Przewodnik po Granadzie Granada Hauptstadt Information Tourismus Andalusien Guide du tourisme à Grenade Toeristische gids van Granada

Granada


 


Granada

Sierra Nevada Természeti Park

Sierra Nevada Természeti Park
A park 86,208 területű és 44 várost foglal magában Granada és Almería megyékből. Mulhacén a legmagasabb csúcsa 3481 m, egyben a félsziget legmagasabbja is. A területet 1966 óta Nemzeti Vadászterületté és az UNESCO által Bioszférává nyílvánították. Több mint 65 honos növény él itt. Alpujarra régiója a hegység déli lejtőin húzódik. Kirándulhatunk itt lábon, kerékpáron, lóháton vagy 4 –kerék meghajtással. Granadából elérhetjük a Sierra Nevada sí  menedék felé vezető útról, mely egészen a Veleta csúcsig tart. Egy mocskos ösvény vezet Capileira felé az Alpujarreña-ban.

Sí kurzusok és felvonókSí kurzusok és felvonók
A sierra nevadai sípályákat európai és amerikai specialisták tervezték, garantálva a síelők teljes biztonságát. 61 km hosszú 39 pályáján és 6 versenypályáján ,Sierra Nevada széles választékát kínálja a tevékenységeknek. 1300 méteres függőleges esésével és havas területeivel alkalmas kezdőknek és haladóknak.1996 februárjában  itt rendezték a Világi Alpok Síbajnokságot. A Montebajo sífelvonó kiépítése óránként 31965 utas szállítását teszi lehetővé, egészében 19 ilyen liftről van szó: 2 gondola, 12 felvonó (4 leszerelhető) és 5 sílift.Ezek közül is négy közvetlen hozzáféréssel a sí területekhez, Al-Andalus és Borreguiles gondolák, és Genil és Jara síliftek. A felvonók napi nyitvatartása 9:00-16:30-ig, időjárástól függően. Péntek és szombat este is működnek a kivilágított pályákhoz.

Információk nyitva tartásról, jegyekről, stb. klikkelj ide

La alpujarraLa Alpujarra
A regió kis hegyi falvakból áll, Las Alpujarras néven ismert a Sierra Nevada deli lejtőin, mély völgyek és hasadékok tagolják le egészen a Mediterrán tengerig. Egyes számban Az Alpujarra úgy ismert Spanyolország szerte, mint mini-ökölógia.Teraszos földjeit a hegységből leolvadó vizek öntözik, buja zöldje drasztikus ellentéte a hegység lábainál elterülő alacsony dombokétól. Ez tökéletes kiránduló hely kalandos utazók számára, sátorra és kényelmes hálózsákra szükség van- az átlag magasság itt 4000 láb tengerszint felett.

Az Alpujarra, Granada része csakúgy mint Alméria, tele van csodás falvakkal. Barranco del Poqueira -Capileira, Pampaneira és Bubión valószínűleg a legismertebbek és látogatottabbak. Ezek csak a legnevezetesebbek a granadai Alpujarra vidékéről, mely majdnem 50 km-re terül el Granada városától és 35 km-re a partszakasztól. A legjelentősbb városai még Lanjaron, Orgiva, Portugos, La tahá, Pitres, Capilerilla, Atalbéitar, Ferreirola, Mecinas, busquístar, Trevélez, Ugíjar, Juviles, Bérchules, Cádiar, Mecina-Bombarón, Yegen, Valor, Torvizcón.

Információk nyitva tartásról, jegyekről, stb. klikkelj ide

 

Ugrás a lap tetejére

Következő  

Jogi nyilatkozat: Felelősséget vállalunk az ezen a web oldalon szereplő információk valódiságáért, azonban nem felelünk semmilyen bekövetkezett kárért, vagy ezen információk más által jogtalan felhasználás végett.


 
Spanish Courses in Spain
    Spanyol tanfolyamok Spanyolországban  


Granada Maps
 kép nagyítása  

 

Bevezetés | Granada történelme | Hasznos információk | Granada térképe | Időjárás | Közlekedés és szállás | Spanyol iskola Malagán

Granadai műemlékek | Granadai múzeumok | Éjszakai élet Granadában | Granada megye | Éttermek